4 Haziran 2012 Pazartesi

Ispanak Borani

Ispanak Borani

Ispanak borani annemin en sevdiğim yemeklerinden biridir. Evlenince yapmaya çalıştığım fakat bir türlü tadını tutturamadığım boraniyi anneme yaptırdım ve ölçüsünü sizler için aldım ;)

Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yk zeytinyağı
  • 1 yk domates salçası(biber de olabilir)
  • Sıcak su

Hazırlanışı:
Zeytinyağında ince doğranmış soğanı pembeleştirip salçamızı kavuruyoruz. Daha sonra güzelce yıkayıp saplarıyla doğradığımız ıspanağı tenceremize alıyoruz ve 5-10 dakika da böyle kavuruyoruz. Ispanağımız sönüp tencerenin yarısına geldiğinde yıkadığımız pirinci ve 1,5 su bardağı sıcak suyumuzu tencereye ilave edip bir kez karıştırıp kısık ateşte pirincimizin pişmesini bekliyoruz. Bu arada tuzu eklemeyi unutmayın. Servis yaparken de üzerine biraz yoğurt dökerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder