Malzemeler:
- 1 paket dikdörtgen hazır mozaik kek
- 650 gr süt
- 1 paket vanilyalı puding(750 gr süt ile pişirilen)
- 1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Kekimizi bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz. Cam bir tepsiyi sudan geçirip içine keklerimizi yatay olarak yerleştiriyoruz. Bir tencereye 650 gr süt ekliyoruz ve pudingimizi ekliyoruz. Süt oranını azaltmamızın nedeni, tatlıyı keserken pudinginin dağılmasını engellemek. Pişirdiğimiz pudingten 3 kepçe alıp ayrı bir tabağa ayırıyoruz. Tencerede kalan kısmına 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırıyoruz. Keklerin üzerine, kabın tam ortasına dökmek şartıyla bir kepçe kakaolu puding, 1 kepçe vanilyalı puding... Bu şekilde pudinglerimizi bitirene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra 2 saat kadar da buzdolabında bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder