4 Haziran 2012 Pazartesi

Kelebek Makarnadan Börek


Bu böreği 2 gün önce arkadaşlarıma yaptım. Kahvaltıya davet ettiğim için ellerinde simitler ve poğaçalarla gelseler de börekleri görünce hepsinin pabucu dama atıldı. Bu kadar kolay yapılan ve lezzeti damaklarda kalan böreğimi tarif üstüne tarif isteyen arkadaşlarımla beraber sizede yazmak istedim. (Portakal ağacındaki tariften esinlenerek yapılmıştır.)



KELEBEK MAKARNA BÖREĞİ:

Malzemeler:
  • 1 paket kelebek makarna
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yufka
  • 400 gr. yağlı beyaz peynir
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • Üzerine susam, Çörekotu


Hazırlanması:

1 paket makarnayı biraz tuzla haşlıyoruz ve süzüyoruz. Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırıyoruz. Süt, yumurtaların beyazı , sıvıyağ ve biraz tuz karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyuyoruz. Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını yayıyoruz. Ve sütlü harcın üçte birini ekliyoruz. Daha sonra 2. yufkayı büzüştürerek seriyoruz. Üzerine kalan makarnayı serip kalan sütlü harcın yarısını döküyoruz. Son olarak 3. yufkayı büzüştürerek seriyoruz ve kenarlardan sarkan 1. yufkanın kenar kısımlarını böreğin üzerine kapatıyoruz. Kalan sütlü karışımın içine başta ayırdığımız 4 yumurta sarısını ekliyoruz ve bu karışımı da böreğin en üst katına serip 1-2 saat fırına koymadan bekletiyoruz. Fırına koyarken de böreğin üzerine ufak tereyağı parçaları ekleyip susam ve çörekotu serperek 180 derecede pişiriyoruz. Böreğimizi piştikten hemen sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder